Zonnepanelen in Antwerpen

Als Antwerpenaar kan jij ook genieten van één van de belangrijkste hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie. De installatie van zonnepanelen wordt zeker vandaag nog in Vlaanderen gezien als een rendabele investering

Wanneer je zonnepanelen plaatst geniet je in Vlaanderen al gauw van 1000 uur volle zon per jaar. Dit kan allemaal op het dak van jouw woning, garage of pergola in Antwerpen. Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt. 

Zonnepanelen in Antwerpen

Onze referenties in Antwerpen

Om u te helpen omschakelen naar zonne-energie, heeft Solar Protect de meest nuttige informatie en ervaringen van tevreden klanten voor u verzameld.
Ook van tevreden particulieren in Antwerpen en omstreken.

Ontdek nog meer tevreden klanten
Zonnepanelen plaatsen Antwerpen

Solar Protect, erkend expert in het plaatsen van zonnepanelen in regio Antwerpen

Solar Protect  heeft een energievolle expertise opgebouwd in zonnepaneelsystemen. Ook staan we gekend om het installeren van zonnepanelen bij jou in de buurt in Antwerpen.

Onze regionale expert in zonnepaneelsystemen komt graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvende haalbaarheidsstudie. Zo ben je zeker dat je dak geschikt is en wat je installatie zal kosten en hoeveel de installatie je opbrengt. Dit is de basis om doordacht de uitdaging om een zonnepaneelsysteem te plaatsen aan te gaan.

Erkend expert in zonnepanelen Antwerpen

Getuigenis zonnepanelen plaatsen in de buurt van Antwerpen

Familie Bauwens

Zonnepanelen plaatsen in Merksem (Antwerpen) 

“We zijn heel tevreden van de installatie, alles verliep heel vlot! Onze installatie werd door echte professionals perfect geplaatst.”

Onze installaties op maat van jouw woning, garage en meer te Antwerpen

Ben je van plan om te investeren in zonne-energie? Dan raden we je aan contact op te nemen met een expert in zonne-installaties. Zo kan je als eigenaar van jouw woning het maximale krijgen uit de energieproductie van zonnepanelen zonder enige risico’s.

Zonnepanelen installatie op maat in Antwerpen

Hoe werken zonnepanelen?

Wat je nodig hebt om elektriciteit op te wekken is natuurlijk zonlicht, en niet de warmte van de zon. Dit wil dus zeggen dat je evenveel energie kunt opwekken op een frisse lentedag als op een snikhete zomerdag. 

Een zonnepaneelsysteem zet dus de zonne-energie om in bruikbare elektriciteit. Het is een duurzame of ‘groene’ manier om elektriciteit op te wekken met behulp van de zonnepanelen. Niet alleen hebben zonnepanelen of PV-panelen (Photo Voltaïc) een positieve invloed op het klimaat maar ze hebben ook een positieve invloed op jouw portefeuille. Deze zorgen ervoor dat je met behulp van zonne-energie het water in je huis kan opwarmen als jouw hele woning van elektriciteit te voorzien.

Hoe werken zonnepanelen Antwerpen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Vanaf 2021 zal de overheid terug subsidies uitreiken aan mensen die zonnepanelen laten plaatsen, dit omdat de regeling van de terugdraaiende teller na 2020 afloopt. Op die manier blijft het plaatsen van zonnepanelen even rendabel. 

Het doel is meer energie te produceren dan je effectief verbruikt. Als je meer energie produceert dan je verbruikt, zal je rekening eruit zien alsof je niets hebt verbruikt. Volgens VREG of de Vlaamse Regulator voor Electriciteits- en Gasmarkt, krijg je geen vergoeding als u meer elektriciteit op het net zet dan als je er van afhaalt. Net als hen raden wij jou aan om momenteel niet meer zonnepanelen te plaatsen dan er nodig is. 

De slimme of digitale meter is een nieuwe elektronische meter die het verbruik van je elektriciteit en aardgas meet. Wanneer u voor eind 2020 beslist om een zonnepanelensysteem aan te schaffen heb je een keuze tussen twee systemen. 

Je kan nog steeds kiezen om het voordeel van een terugdraaiende teller te behouden tot 15 jaar na installatie. Met een slimme meter heb je hetzelfde voordeel als de terugdraaiende teller. De stroom die je afneemt van het net wordt vergoed van de stroom die je genereerd op het net met de zonnepanelen. 

Omdat er verschillende soorten zonnepanelen zijn, zijn er ook verschillende afmetingen. De grootte hangt af van hoeveel vermogen je wil per paneel en de beschikbare oppervlakte. De gemiddelde grootte van zonnepanelen is ongeveer 1,5 m². Hoe groter de zonnepanelen hoe groteer het vermogen.

Als zonnepaneeleigenaar ben je verplicht om jouw zonnepaneelinstallatie te melden bij de netbeheerder. 

Wanneer je een huis huurt met zonnepanelen geniet je daarbij van een lagere elektriciteitsfactuur. Als huurder betaal je de netvergoeding aangezien deze wordt aangerekend met de elektriciteitsfactuur.

Aangezien zonnepanelen de waarde van de woning laat stijgen kunnen de eigenaars meer huur vragen in vergelijken als er geen zonnepanelen zouden zijn. 

De installatie van je zonnepaneelsysteem uitbreiden is mogelijk. Ook al zijn de modellen reeds verschillend van elkaar, kunnen deze met elkaar worden verbonden. Belangrijk is dat ze wel compatibel zijn met elkaar. We raden je daarom alvast aan advies hieromtrent aan te vragen.

Van plan om zonnepanelen te installeren?

Laat GRATIS een expert in zonnepanelen langskomen bij jou in Antwerpen

Ja, ik wil een gratis prijsaanvraag
Zonnepanelen plaatsen Antwerpen
  1. home
  2. aanbod
  3. zonnepanelen
  4. antwerpen