Digitale meter zonnepanelen

De Vlaamse regering besliste om vanaf 1 juli 2019 bij alle prosumenten de bestaande elektriciteitsmeter te vervangen door een digitale meter. De vervanging naar een digitale meter loopt tot eind 2029.
 

Hoeveel kan jij besparen met zonnepanelen?

Doe nu de test.
Type dak
Volgende stap

Stap 1/5

Oriëntatie van uw dak?

Volgende stap

Stap 2/5

Hoeveel is uw jaarlijks verbruik?

Volgende stap

Stap 3/5

Schaduw?
Volgende stap

Stap 4/5

Persoonlijke gegevens

Stap 5/5

Digitale meter zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen? Het is nu of nooit!

Was je van plan om zonnepanelen te plaatsen? Dat is zeker een goed idee!

  • Nadat je je installatie aangemeld hebt, kom je op de Fluvius radar om een digitale meter te plaatsen. Fluvius stuurt je een persoonlijk bericht om een afspraak te maken.
  • Zonnepanelen installeren in 2021? Dan geldt voor jou het nieuwe nettariefsysteem met netkosten op basis van wat je effectief afneemt.

De installatie van zonnepanelen blijft een interessante investering ondanks dat de steun van de overheid inkrimpt.

Vrijblijvend voorstel aanvragen
digitale_meter_solar

Je hebt al zonnepanelen, wat verandert er voor jou?

Had je je zonnepanelen geïnstalleerd vóór 1 juli 2019? Dan komt Fluvius vóór 31 december 2029 bij je langs om de digitale meter te plaatsen. Natuurlijk contacteren ze jou op voorhand.

  • Krijg je groenestroomcertificaten? Je blijft die ontvangen ook na de plaatsing van je digitale meter.
  • De digitale meter draait terug op een efficiënte manier: wat je verbruikt, wordt verminderd met wat je geïnjecteerd hebt op het net.
  • Bij de installatie van een digitale elektriciteitsmeter kom je automatisch terecht in het nieuwe nettariefsysteem. Je betaalt dan geen prosumententarief meer, maar je betaalt je netkosten op basis van wat je effectief afnam van het elektriciteitsnet. Het is voordelig als je dan vooral als de zon schijnt, verbruikt of nog slimmer, kiest voor onze batterijopslag.
  • Vroeger kon je als prosument zelf kiezen om over te schakelen naar het nieuwe nettariefsysteem. Hier is nu verandering in gekomen. Het Grondwettelijk Hof schrapte de regeling rond de terugdraaiende teller, waardoor iedereen moet overstappen op de digitale meter. 

Ter info: De uitrol van de slimme meters is op pauze gezet door de Vlaamse overheid. Tot begin april 2021 zal je alvast geen digitale meter krijgen.

digitale_meter_zonnepanelen

Nog meer weten over de digitale meter en zonnepanelen?

Onze energie-experts helpen je graag verder.

JA, IK WIL MEER INFO OVER DE DIGITALE METER
tevreden klanten solar protect team
  1. home
  2. digitale-meter-zonnepanelen