Digitale meter zonnepanelen

De Vlaamse regering besliste om vanaf 1 juli 2019 bij alle prosumenten de bestaande elektriciteitsmeter te vervangen door een digitale meter. De vervanging naar een digitale meter loopt tot eind 2022.
 

Hoeveel kan jij besparen met zonnepanelen?

Doe nu de test.
Type dak
Volgende stap

Stap 1/5

Oriëntatie van uw dak?

Volgende stap

Stap 2/5

Hoeveel is uw jaarlijks verbruik?

Volgende stap

Stap 3/5

Schaduw?
Volgende stap

Stap 4/5

Persoonlijke gegevens

Stap 5/5

Digitale meter zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen? Het is nu of nooit!

Was je van plan om zonnepanelen te plaatsen? Dat is zeker een goed idee!

  • Nadat je je installatie aangemeld hebt, kom je op de Fluvius radar om een digitale meter te plaatsen. Fluvius stuurt je een persoonlijk bericht om een afspraak te maken.
  • Plaats je na 31 december 2020 zonnepanelen? Dan geldt voor jou het nieuwe nettariefsysteem met netkosten op basis van wat je effectief afneemt.

Zonnepanelen plaatsen blijft een interessante investering ondanks dat de steun van de overheid inkrimpt.

Vrijblijvend voorstel aanvragen
digitale_meter_solar

Je hebt al zonnepanelen, wat verandert er voor jou?

Had je je zonnepanelen geïnstalleerd vóór 1 juli 2019? Dan komt Fluvius vóór 31 december 2022 bij je langs om de digitale meter te plaatsen. Natuurlijk contacteren ze jou op voorhand.

  • Krijg je groenestroomcertificaten? Je blijft die ontvangen ook na de plaatsing van je digitale meter.
  • De digitale meter draait terug op een efficiënte manier: wat je verbruikt, wordt verminderd met wat je geïnjecteerd hebt op het net.
  • Je kan maximaal 15 jaar genieten van de terugdraaiende teller. De periode start vanaf de datum van je keuringsattest. Plaatste je daarna nog een uitbreiding? Die komt niet in aanmerking. Met een terugdraaiende teller betaal je altijd het prosumententarief. Dat tarief hangt af van het vermogen van je omvormer.
  • Zijn de 15 jaar achter de rug? Dan plaatsen ze een digitale elektriciteitsmeter en kom je automatisch terecht in het nieuwe nettariefsysteem. Je betaalt dan geen prosumententarief meer, maar je betaalt je netkosten op basis van wat je effectief afnam van het elektriciteitsnet. Het is voordelig als je dan vooral als de zon schijnt, verbruikt of nog slimmer, kiest voor onze batterijopslag.
  • Sinds 1 juli 2019 kan je als prosument zelf kiezen om over te schakelen naar het nieuwe nettariefsysteem. Let wel als je verandert, kan je niet meer naar het oude systeem. 
digitale_meter_zonnepanelen

Nog meer weten over de digitale meter en zonnepanelen?

Onze energie-experts helpen je graag verder.

JA, IK WIL MEER INFO OVER DE DIGITALE METER
tevreden klanten solar protect team
  1. home
  2. digitale-meter-zonnepanelen