Zonnepanelen in Roeselare

Als Roeselarenaar kan jij ook genieten van één van de belangrijkste hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie. Het installeren van zonnepanelen wordt zeker vandaag in Vlaanderen nog gezien als een aanzienlijk winstgevende investering

Met het plaatsen van zonnepanelen geniet je in Vlaanderen al gauw van 1000 uur volle zon per jaar. Dit kan allemaal op het dak van jouw woning, garage of pergola in Roeselare. Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt. 

Zonnepanelen in Roeselare

Onze referenties in Roeselare

Om u te helpen overschakelen naar zonne-energie, heeft Solar Protect de meest nuttige informatie en ervaringen van tevreden klanten voor u verzameld.
Ook van tevreden particulieren in Roeselare en omstreken.

Ontdek nog meer tevreden klanten
Zonnepanelen plaatsen Roeselare

Solar Protect, erkend expert in het plaatsen van zonnepanelen in regio Roeselare

Solar Protect, met hoofdzetel nabij Roeselare, heeft een energievolle expertise opgebouwd in zonnepaneelsystemen. Ook zijn we gekend voor de installatie van zonnepanelen bij jou in de buurt in Roeselare.

Onze regionale expert in zonnepaneelsystemen komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige haalbaarheidsstudie. Zo krijg jij een beeld of je dak geschikt is en wat de mogelijke kosten als opbrengsten zijn van jouw installatie. Dit is de basis voor een weloverwogen beslissing te maken om een zonnepaneelsysteem te installeren.

Erkend expert in zonnepanelen Roeselare

Getuigenis zonnepanelen plaatsen in de buurt van Roeselare

Mevrouw Peters

Zonnepanelen plaatsen in Brugge (dicht bij Roeselare) 

“Van de installatie ben ik tevreden. Omdat de zonnepanelen op mijn laag dak liggen kan ik ze zelf afwassen. Mijn prioriteit is energie produceren op een ecologische manier. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat je minder verbruikt en dat de teller terugdraait.”

Onze installaties op maat van jouw woning, garage en meer te Roeselare

Heb je al plannen om in zonne-energie te investeren? We raden je aan om dan zeker contact op te nemen met een expert in zonnepaneelsystemen. Zo haal je als eigenaar het maximale uit de energieproductie van zonnepanelen zonder enige risico’s.

Zonnepanelen installatie op maat in Roeselare

Hoe werken zonnepanelen?

Om elektriciteit op te kunnen wekken heb je natuurlijk zonlicht nodig en niet de warmte van de zon. Met andere woorden produceer je evenveel elektriciteit op een frisse lentedag als op een snikhete zomerdag. 

Het principe van een zonnepaneelsysteem is om zonlicht om te zetten naar bruikbare elektriciteit in je huis. Het is een duurzame of ‘groene’ manier om elektriciteit op te wekken. Niet alleen hebben zonnepanelen of PV-panelen (Photo Voltaïc in het Engels) een positieve invloed op het klimaat maar ook op jouw portefeuille. Deze zorgen ervoor dat je met behulp van zonne-energie het water in je huis kan opwarmen alsook jouw hele woning van elektriciteit te voorzien.

Hoe werken zonnepanelen Roeselare

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Omdat de prijzen van zonnepanelen de laatste jaren zodanig gedaald zijn is ook de subsidie voor zonnepanelen verdwenen. De overheid ziet de investering in zonnepanelen als zodanig rendabel, waardoor er geen subsidie kan worden toegekend.

Het doel is meer energie te produceren dan je effectief verbruikt. Als je meer energie produceert dan je verbruikt, zal je rekening eruit zien alsof je niets hebt verbruikt. Volgens VREG of de Vlaamse Regulator voor Electriciteits- en Gasmarkt, krijg je geen vergoeding als u meer elektriciteit op het net zet dan als je er van afhaalt. Net als hen raden wij jou aan om momenteel niet meer zonnepanelen te plaatsen dan er nodig is. 

De slimme of digitale meter is een nieuwe elektronische meter die het verbruik van je elektriciteit en aardgas meet. Wanneer u voor eind 2020 beslist om een zonnepanelensysteem aan te schaffen heb je een keuze tussen twee systemen. 

Je kan nog steeds kiezen om het voordeel van een terugdraaiende teller te behouden tot 15 jaar na installatie. Met een slimme meter heb je hetzelfde voordeel als de terugdraaiende teller. De stroom die je afneemt van het net wordt vergoed van de stroom die je genereerd op het net met de zonnepanelen. 

Omdat er verschillende soorten zonnepanelen zijn, zijn er ook verschillende afmetingen. De grootte hangt af van hoeveel vermogen je wil per paneel en de beschikbare oppervlakte. De gemiddelde grootte van zonnepanelen is ongeveer 1,5 m². Hoe groter de zonnepanelen hoe groteer het vermogen.

Als zonnepaneeleigenaar ben je verplicht om jouw zonnepaneelinstallatie te melden bij de netbeheerder. 

Wanneer je een huis huurt met zonnepanelen geniet je daarbij van een lagere elektriciteitsfactuur. Als huurder betaal je de netvergoeding aangezien deze wordt aangerekend met de elektriciteitsfactuur.

Aangezien zonnepanelen de waarde van de woning laat stijgen kunnen de eigenaars meer huur vragen in vergelijken als er geen zonnepanelen zouden zijn. 

De installatie van je zonnepaneelsysteem uitbreiden is mogelijk. Ook al zijn de modellen reeds verschillend van elkaar, kunnen deze met elkaar worden verbonden. Belangrijk is dat ze wel compatibel zijn met elkaar. We raden je daarom alvast aan advies hieromtrent aan te vragen.

Van plan om zonnepanelen te installeren?

Laat GRATIS een expert in zonnepanelen langskomen bij jou in Roeselare

Ja, ik wil een gratis prijsaanvraag
Zonnepanelen plaatsen Roeselare
  1. home
  2. aanbod
  3. zonnepanelen
  4. roeselare