Zonnepanelen in Ledegem

Als Ledegemnaar kan jij ook genieten van één van de meest voorhande hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie. Het installeren van zonnepanelen wordt in Vlaanderen nog steeds gezien als een zeer rendabele investering.

Met het plaatsen van zonnepanelen geniet je in Vlaanderen al snel van 1000 uur volle zon per jaar. Dit kan allemaal op het dak van jouw woning, garage of pergola in Ledegem. Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt. 

Zonnepanelen in Ledegem

Onze referenties in Ledegem

Om u te helpen overschakelen naar zonne-energie, heeft Solar Protect de meest nuttige informatie en ervaringen van tevreden klanten voor u verzameld.
Ook van tevreden particulieren in Ledegem en omstreken.

Ontdek nog meer tevreden klanten
Zonnepanelen plaatsen Ledegem

Solar Protect, erkend expert in het plaatsen van zonnepanelen in regio Ledegem

Solar Protect, met hoofdzetel dich bij Ledegem, heeft een energierijke ervaring opgebouwd in het plaatsen van zonnepaneelsystemen. Ook zijn we gekend voor de installatie van zonnepanelen bij jou in de buurt in Ledegem.

Onze regionale expert in zonnepaneelsystemen komt met veel plezier bij je langs om een deskundige en vrijblijvende haalbaarheidsstudie uit te voeren. In die studie zal onze expert onderzoeken of jouw dak geschikt is voor panelen en wat de mogelijke kosten als opbrengsten zullen zijn van jouw installatie. Zo willen we ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing kan maken om een zonnepaneelsysteem te installeren.

Erkend expert in zonnepanelen Ledegem

Getuigenis zonnepanelen plaatsen in de buurt van Ledegem

Mevrouw Peters

Zonnepanelen plaatsen in Brugge (dicht bij Ledegem)

“Van de installatie ben ik tevreden. Omdat de zonnepanelen op mijn laag dak liggen kan ik ze zelf afwassen. Mijn prioriteit is energie produceren op een ecologische manier. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat je minder verbruikt en dat de teller terugdraait.”

Onze installaties op maat van jouw woning, garage en meer te Ledegem

Wil je inversteren in zonne-energie? Neem dan zeker eens contact op met een expert in het plaatsen van zonnepaneelsystemen. Zo kan je het het maximale uit de energieproductie van zonnepanelen halen zonder enige risico’s.

Zonnepanelen installatie op maat in Ledegem

Hoe werken zonnepanelen?

Een vaakvoorkomend misverstand is dat je de warmte van de zon nodig hebt om energie op te wekken, dit is echter fout. Het is het natuurlijk zonlicht die ervoor zorgt dat je elektriciteit kan opwekken.Dit wil zeggen dat je evenveel elektriciteit produceert op een frisse lentedag als op een snikhete zomerdag. 

Een zonnepaneelsysteem warmt water op en voorziet je huis van elektriciteit. Het is een duurzame of ‘groene’ manier om elektriciteit op te wekken. Niet alleen zijn zonnepanelen of PV-panelen (Photo Voltaïc in het Engels) positief voor het klimaat maar ook op jouw portefeuille. Hierdoor kan je water opwarmen en zelfs je hele huis voorzien van elektriciteit.

Hoe werken zonnepanelen Veurne

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Omdat de prijzen van zonnepanelen de laatste jaren zodanig gedaald zijn is ook de subsidie voor zonnepanelen verdwenen. De overheid ziet de investering in zonnepanelen als zodanig rendabel, waardoor er geen subsidie kan worden toegekend.

Het doel is meer energie te produceren dan je effectief verbruikt. Als je meer energie produceert dan je verbruikt, zal je rekening eruit zien alsof je niets hebt verbruikt. Volgens VREG of de Vlaamse Regulator voor Electriciteits- en Gasmarkt, krijg je geen vergoeding als u meer elektriciteit op het net zet dan als je er van afhaalt. Net als hen raden wij jou aan om momenteel niet meer zonnepanelen te plaatsen dan er nodig is. 

De slimme of digitale meter is een nieuwe elektronische meter die het verbruik van je elektriciteit en aardgas meet. Wanneer u voor eind 2020 beslist om een zonnepanelensysteem aan te schaffen heb je een keuze tussen twee systemen. 

Je kan nog steeds kiezen om het voordeel van een terugdraaiende teller te behouden tot 15 jaar na installatie. Met een slimme meter heb je hetzelfde voordeel als de terugdraaiende teller. De stroom die je afneemt van het net wordt vergoed van de stroom die je genereerd op het net met de zonnepanelen. 

Omdat er verschillende soorten zonnepanelen zijn, zijn er ook verschillende afmetingen. De grootte hangt af van hoeveel vermogen je wil per paneel en de beschikbare oppervlakte. De gemiddelde grootte van zonnepanelen is ongeveer 1,5 m². Hoe groter de zonnepanelen hoe groteer het vermogen.

Als zonnepaneeleigenaar ben je verplicht om jouw zonnepaneelinstallatie te melden bij de netbeheerder. 

Wanneer je een huis huurt met zonnepanelen geniet je daarbij van een lagere elektriciteitsfactuur. Als huurder betaal je de netvergoeding aangezien deze wordt aangerekend met de elektriciteitsfactuur.

Aangezien zonnepanelen de waarde van de woning laat stijgen kunnen de eigenaars meer huur vragen in vergelijken als er geen zonnepanelen zouden zijn. 

De installatie van je zonnepaneelsysteem uitbreiden is mogelijk. Ook al zijn de modellen reeds verschillend van elkaar, kunnen deze met elkaar worden verbonden. Belangrijk is dat ze wel compatibel zijn met elkaar. We raden je daarom alvast aan advies hieromtrent aan te vragen.

Van plan om zonnepanelen te installeren?

Laat GRATIS een expert in zonnepanelen langskomen bij jou in Ledegem

Ja, ik wil een gratis prijsaanvraag
Zonnepanelen in Ledegem
  1. home
  2. aanbod
  3. zonnepanelen
  4. ledegem