Zonnepanelen in Kortrijk

Als West-Vlaming kan jij ook genieten van één van de belangrijkste hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie. De installatie van zonnepanelen wordt zeker  nog gezien als een aanzienlijk rendabele investering

Met het plaatsen van zonnepanelen geniet je in Vlaanderen al snel van 1000 uur volle zon per jaar. Dit kan allemaal op het dak van jouw woning, garage of pergola in Kortrijk. Of je nu een schuin dak of een vlak dak hebt. 

Zonnepanelen in Kortrijk

Onze referenties in Kortrijk

Om u te helpen overschakelen naar zonne-energie, heeft Solar Protect de meest nuttige informatie en ervaringen van tevreden klanten voor u verzameld.
Ook van tevreden particulieren in Kortrijk en omstreken.

Ontdek nog meer tevreden klanten
Zonnepanelen plaatsen Kortrijk

Solar Protect, erkend expert in het plaatsen van zonnepanelen in regio Kortrijk

Solar Protect, met hoofdzetel nabij Kortrijk, heeft een energievolle expertise opgebouwd in zonnepaneelsystemen. Ook zijn we gekend voor de installatie van zonnepanelen bij jou in de buurt in Kortrijk.

Onze regionale expert in zonnepaneelsystemen komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige haalbaarheidsstudie. Zo krijg jij een beeld of je dak geschikt is en wat de mogelijke kosten en opbrengsten zijn van jouw installatie. Dit is de basis voor de beslissing om zonnepanelen te plaatsen. 

Erkend expert in zonnepanelen Kortrijk

Getuigenis zonnepanelen plaatsen in de buurt van Kortrijk

Mevrouw Peters

Zonnepanelen plaatsen in Brugge (dicht bij Kortrijk) 

“Van de installatie ben ik tevreden. Omdat de zonnepanelen op mijn laag dak liggen kan ik ze zelf afwassen. Mijn prioriteit is energie produceren op een ecologische manier. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat je minder verbruikt en dat de teller terugdraait.”

Onze installaties op maat van jouw woning, garage en meer te Kortrijk

Ben je al van plan om in zonne-energie te investeren? We raden je aan om dan zeker contact op te nemen met een expert in het plaatsen van zonnepaneelsystemen. Zo haal je als eigenaar van je woning het maximale uit de energieproductie van zonnepanelen zonder enige risico’s.

Zonnepanelen installatie op maat in Kortrijk

Hoe werken zonnepanelen?

Om elektriciteit op te kunnen wekken heb je natuurlijk zonlicht nodig en niet de warmte van de zon. Met andere woorden produceer je evenveel elektriciteit op een frisse lentedag als op een snikhete zomerdag. 

Het principe van een zonnepaneelsysteem is om zonlicht om te zetten naar bruikbare elektriciteit in je huis. Zonne-energie is een duurzame en groene energie. Niet alleen hebben zonnepanelen of PV-panelen (Photo Voltaïc in het Engels) een positieve invloed op het klimaat maar ook op jouw portefeuille. Deze zorgen ervoor dat je met behulp van zonne-energie het water in je huis kan opwarmen alsook jouw hele woning van elektriciteit te voorzien.

Hoe werken zonnepanelen Kortrijk

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Omdat de prijzen van zonnepanelen de laatste jaren zodanig gedaald zijn is ook de subsidie voor zonnepanelen verdwenen. De overheid ziet de investering in zonnepanelen als zodanig rendabel, waardoor er geen subsidie kan worden toegekend.

Het doel is meer energie te produceren dan je effectief verbruikt. Als je meer energie produceert dan je verbruikt, zal je rekening eruit zien alsof je niets hebt verbruikt. Volgens VREG of de Vlaamse Regulator voor Electriciteits- en Gasmarkt, krijg je geen vergoeding als u meer elektriciteit op het net zet dan als je er van afhaalt. Net als hen raden wij jou aan om momenteel niet meer zonnepanelen te plaatsen dan er nodig is. 

De slimme of digitale meter is een nieuwe elektronische meter die het verbruik van je elektriciteit en aardgas meet. Wanneer u voor eind 2020 beslist om een zonnepanelensysteem aan te schaffen heb je een keuze tussen twee systemen. 

Je kan nog steeds kiezen om het voordeel van een terugdraaiende teller te behouden tot 15 jaar na installatie. Met een slimme meter heb je hetzelfde voordeel als de terugdraaiende teller. De stroom die je afneemt van het net wordt vergoed van de stroom die je genereerd op het net met de zonnepanelen. 

Omdat er verschillende soorten zonnepanelen zijn, zijn er ook verschillende afmetingen. De grootte hangt af van hoeveel vermogen je wil per paneel en de beschikbare oppervlakte. De gemiddelde grootte van zonnepanelen is ongeveer 1,5 m². Hoe groter de zonnepanelen hoe groteer het vermogen.

Als zonnepaneeleigenaar ben je verplicht om jouw zonnepaneelinstallatie te melden bij de netbeheerder. 

Wanneer je een huis huurt met zonnepanelen geniet je daarbij van een lagere elektriciteitsfactuur. Als huurder betaal je de netvergoeding aangezien deze wordt aangerekend met de elektriciteitsfactuur.

Aangezien zonnepanelen de waarde van de woning laat stijgen kunnen de eigenaars meer huur vragen in vergelijken als er geen zonnepanelen zouden zijn. 

De installatie van je zonnepaneelsysteem uitbreiden is mogelijk. Ook al zijn de modellen reeds verschillend van elkaar, kunnen deze met elkaar worden verbonden. Belangrijk is dat ze wel compatibel zijn met elkaar. We raden je daarom alvast aan advies hieromtrent aan te vragen.

Van plan om zonnepanelen te installeren?

Laat GRATIS een expert in zonnepanelen langskomen bij jou in Kortrijk

Ja, ik wil een gratis prijsaanvraag
Zonnepanelen plaatsen Kortrijk
  1. home
  2. aanbod
  3. zonnepanelen
  4. kortrijk