Zonnepanelen in Izegem

Als Izegemnaar kan jij ook genieten van één van de belangrijkste hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie. De installatie van zonnepanelen wordt vandaag zeker nog gezien als een aanzienlijk profijtelijke investering

Met het plaatsen van zonnepanelen geniet je in Vlaanderen al snel van 1000 uur zonlicht per jaar. Dit kan allemaal op het dak van jouw woning, garage of pergola in Izegem. Of je nu een schuin dak of een vlak dak hebt. 

Zonnepanelen in Izegem

Onze referenties in Izegem

Om u te helpen met uw keuze, heeft Solar Protect de meest nuttige informatie en ervaringen van tevreden klanten voor u verzameld.
Ook van tevreden particulieren in Izegem en omstreken.

Ontdek nog meer tevreden klanten
Zonnepanelen plaatsen Izegem

Solar Protect, erkend expert in het plaatsen van zonnepanelen in regio Izegem

Solar Protect, met hoofdzetel nabij Izegem, heeft een energierijke expertise opgebouwd in het plaatsen van zonnepaneelsystemen. Ook staan we bekend om de installatie van zonnepanelen bij jou in de buurt in Izegem.

Onze lokale expert in zonnepaneelsystemen komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige haalbaarheidsstudie. Zo kan je de best geïnformeerde keuze maken. Zo zie je ook wat de mogelijke kosten en opbrengsten zijn van jouw installatie. Dit is de basis voor de beslissing om zonnepanelen te plaatsen. 

Erkend expert in zonnepanelen Izegem

Getuigenis zonnepanelen plaatsen in de buurt van Izegem

Mevrouw Peters

Zonnepanelen plaatsen in Brugge (dicht bij Izegem)

“Van de installatie ben ik tevreden. Omdat de zonnepanelen op mijn laag dak liggen kan ik ze zelf afwassen. Mijn prioriteit is energie produceren op een ecologische manier. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat je minder verbruikt.”

Onze installaties op maat van jouw woning, garage en meer te Izegem

Ben je al van plan om te investeren in zonne-energie? We raden je aan om zeker contact op te nemen met een expert in het plaatsen van zonnepaneelsystemen. Zo kan je het maximale uit de energieproductie van je zonnepanelen halen zonder enige risico’s te lopen.

Zonnepanelen installatie op maat in Izegem

Hoe werken zonnepanelen?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wek je elektriciteit op door natuurlijk zonlicht en niet de warmte van de zon. Met andere woorden produceer je evenveel elektriciteit op een frisse lentedag als op een snikhete zomerdag. 

Het principe van een zonnepaneelsysteem is om zonlicht om te zetten naar bruikbare elektriciteit in je huis. Zonne-energie is een duurzame en groene energie. Niet alleen hebben zonnepanelen of PV-panelen (Photo Voltaïc in het Engels) een positieve invloed op het klimaat maar ze zijn ook goed voor jouw portefeuille. De panelen zorgen ervoor dat je met behulp van zonne-energie het water in je huis kan opwarmen alsook jouw hele woning van elektriciteit te voorzien.

Hoe werken zonnepanelen Izegem

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Vanaf 2021 reikt de overheid terug subsidies uit aan mensen die zonnepanelen laten plaatsen, dit omdat de regeling van de terugdraaiende teller afloopt. Op die manier blijft het plaatsen van zonnepanelen even rendabel. 

Het doel is meer energie te produceren dan je effectief verbruikt. Als je meer energie produceert dan je verbruikt, zal je rekening eruit zien alsof je niets hebt verbruikt. Volgens VREG of de Vlaamse Regulator voor Electriciteits- en Gasmarkt, krijg je geen vergoeding als u meer elektriciteit op het net zet dan als je er van afhaalt. Net als hen raden wij jou aan om momenteel niet meer zonnepanelen te plaatsen dan er nodig is. 

De slimme of digitale meter is een nieuwe elektronische meter die het verbruik van je elektriciteit en aardgas meet. 

De slimme meter draait niet terug, maar registreert online de energie die je op het net zet, alsook de energie die je verbruikt.

Omdat er verschillende soorten zonnepanelen zijn, zijn er ook verschillende afmetingen. De grootte hangt af van hoeveel vermogen je wil per paneel en de beschikbare oppervlakte. De gemiddelde grootte van zonnepanelen is ongeveer 1,5 m². Hoe groter de zonnepanelen hoe groteer het vermogen.

Als zonnepaneeleigenaar ben je verplicht om jouw zonnepaneelinstallatie te melden bij de netbeheerder. 

Wanneer je een huis huurt met zonnepanelen geniet je daarbij van een lagere elektriciteitsfactuur. Als huurder betaal je de netvergoeding aangezien deze wordt aangerekend met de elektriciteitsfactuur.

Aangezien zonnepanelen de waarde van de woning laat stijgen kunnen de eigenaars meer huur vragen in vergelijken als er geen zonnepanelen zouden zijn. 

De installatie van je zonnepaneelsysteem uitbreiden is mogelijk. Ook al zijn de modellen reeds verschillend van elkaar, kunnen deze met elkaar worden verbonden. Belangrijk is dat ze wel compatibel zijn met elkaar. We raden je daarom alvast aan advies hieromtrent aan te vragen.

Van plan om zonnepanelen te installeren?

Laat GRATIS een expert in zonnepanelen langskomen bij jou in Izegem

Ja, ik wil een gratis prijsaanvraag
Zonnepanelen plaatsen Izegem
  1. home
  2. aanbod
  3. zonnepanelen
  4. izegem